Exchanges

Gemakkelijk cryptocurrencies kopen

Om cryptocurrencies aan te schaffen wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde exchanges. Een cryptoexchange is een website waar je geld kan inruilen voor jouw favoriete cryptomunten.

Bij de meeste exchanges kun je na een simpele persoonsverificatie gemakkelijk bitcoins en/of andere cryptovaluta aanschaffen met bijvoorbeeld iDeal. Bij een geslaagde aankoop is het verstandig je vergaarde crypto’s te bewaren in een offline hardware wallet, dit is de veiligste optie voor het bewaren van je digitale geld.


Top 5 exchanges

Om voor jou de keuze makkelijk te maken hebben wij een top 5 gemaakt van onze favoriete cryptoexchanges. We hebben hierbij gelet op transactiekosten, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit van de klantenservice.

#1 Bitvavo

Bitvavo verreweg onze favoriete crypto-exchange, dit omdat je via deze website snel en eenvoudig kan starten met jouw crypto avontuur. Het platform is uitermate geschikt voor zowel startende als ervaren handelaren.

De website is volledig in het Nederlands waardoor alles goed te begrijpen is. Op de exchange is een redelijk aanbod verschillende cryptocurrencies te verhandelen. Via Bitvavo kun cryptocurrencies aanschaffen met iDeal, Bancontact (voor Belgische klanten) of bankoverschrijving.

Ook uitbetalingen zijn snel geregeld, geld staat in de meeste gevallen binnen 48 uur op je rekening.

Voordelen Bitvavo
-Zeer lage kosten van 0.25% per transactie
-Accepteert iDeal
-Gemakkelijk geld opnemen
-Nederlandse website
-Erg gebruiksvriendelijk
Nadelen Bitvavo
-Iets hogere transactiekosten dan bij Binance
-Beperkt aantal altcoins
-Geen telefonische support


#2 Binance

Binance is een internationale cryptoexchange die gevestigd is in Malta. Als je de speciale binance coin aanschaft krijg je 25% korting op je transactie kosten, hierdoor blijft er een fee over van slechts 0,075%, hiermee zijn ze de goedkoopste crypto aanbieder op dit moment.

Via Binance kun je handelen in een ruim aanbod cryptocurrencies, ook geeft de website regelmatig nieuwe crypto’s weg aan klanten ter promotie.

Voordelen Binance
-Zeer lage transactiekosten
-Enorm veel altcoins
-Groot aantal stablecoins
-Vaak gratis crypto’s ter promotie
-Gebruiksvriendelijk
Nadelen Binance
-Betalen met iDeal is (nog) niet mogelijk (sinds kort mogelijk om via creditcard te storten)
-Relatief nieuw


#3 Bitcoin Meester

Een oer Hollandse crypto-exchange, dat is Bitcoin Meester. Het in Aalsmeer gevestigde bedrijf is erg geschikt voor de beginnende crypto handelaar doordat er veel aandacht is besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van het platform.

Via het platform kan gehandeld worden in ruim 200 verschillende currencies. Helaas zijn ze wel iets duurder dan de eerder genoemde exchanges maar goedkoper dan onze nummer 4.

Voordelen Bitcoin Meester
-200+ cryptocurrencies
-Accepteert iDeal
-Gemakkelijk geld opnemen
-Nederlandse website
-Erg gebruiksvriendelijk
-Telefonisch bereikbaar
-Rente over je stablecoins (3% per jaar)
Nadelen Bitcoin Meester
-Redelijk prijzig (2% transactiekosten)


#4 Coinbase

Coinbase is een internationaal hoog gewaardeerde exchange. Het bedrijf doet al sinds 2012 mee op de cryptomarkt en heeft in deze tijd bewezen een betrouwbare optie te zijn. Wel vinden wij de transactiekosten redelijk prijzig en het aanbod van verschillende altcoins aan de lage kant.

Voordelen Coinbase
-Betrouwbare keuze
-Redelijk gebruiksvriendelijk
-Gemakkelijk omzetten in euro’s
Nadelen Coinbase
-Beperkt aantal altcoins
-Verificatie kan even duren


Conclusie

Bitcoin en altcoins kopen is nog nooit zo makkelijk geweest! Via een cryptoexchange kun je gemakkelijk deze digitale munten aanschaffen met betaalmethodes zoals iDeal en Bancontact. Ook het laten uitbetalen in euro’s is bij de meeste partijen binnen een paar muisklikken geregeld.

Wij vinden Bitvavo de beste optie voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren, daarentegen zijn alle boven genoemde partijen zeer betrouwbaar en hebben we van alle genoemde exchanges een uitbetaling mogen ontvangen.

Wij adviseren je aangeschafte cryptocurrencies te bewaren in een zogenaamde hardware wallet. Het is echter ook mogelijk de door jou gekochte cryptovaluta te bewaren in de online wallet van de exchange. Als je dit doet zorg dan wel voor een sterk wachtwoord en indien mogelijk 2 stap verificatie om je wallets beter te beveiligen.

Alle door ons beoordeelde exchanges