Wat is Bitcoin?

Bitcoin (afgekort: BTC) is een digitale valuta en wordt door velen ook wel digitaal goud genoemd. Met Bitcoins kan je online transacties uitvoeren zonder tussenkomst van een derde partij zoals bij een bank gebeurt.

Deze transacties worden uitgevoerd via een zogenaamd peer-to-peer netwerk, zo vindt de overdracht van Bitcoin enkel plaats van persoon naar persoon en heeft een bank of overheid geen invloed op de door jou uitgevoerde transacties.

Actuele prijs Bitcoin

[mcrypto id=”293″]

21 miljoen bitcoins

Bitcoin is een digitale munt en is daarmee dus niet fysiek tastbaar. In totaal kunnen er (slechts) 21 miljoen Bitcoins in omloop komen. Eén Bitcoin kan daarentegen worden opgedeeld in 100.000.000 stukjes, zo genoemde Satoshi’s. Bitcoin is de eerste in een grote golf aan cryptocurrencies.

Cryptovaluta is niets anders dan geëncrypt geld, dit betekend dat transacties tussen gebruikers versleuteld zijn, net als bij berichten versturen via bijvoorbeeld Whatsapp. Zo blijft de intensiteit van de gebruikers enigszins gewaarborgd.

Inmiddels zijn er dus enorm veel andere cryptocurrencies in omloop, allemaal gebaseerd op het idee van de Bitcoin. Velen zien de ontwikkeling van deze cryptocurrency als de uitvinding van de 21e eeuw, de nieuwe revolutie na het internet.

Ook al bestaan Bitcoin en andere cryptocurrencies nog helemaal niet zolang, door velen wordt het gezien als vervanging voor traditionele betaalmiddelen zoals de euro of dollar.

Dit doordat je met Bitcoin compleet onafhankelijk bent van het financiële systeem wat om andere valuta’s is gebouwd en wat volgens velen de economische crisis van 2008 heeft veroorzaakt. Bovendien is het door zo genoemde exchanges makkelijk gemaakt om Bitcoins om te ruilen voor gereguleerde valuta’s zoals euro’s of dollars.

Bitcoin prijsgrafiek

[mcrypto id=”294″]

Investeren in bitcoin

Lijkt investeren in bitcoin of andere cryptocurrencies (altcoins) jou interessant? Neem dan een kijkje op onze exchanges pagina, op deze pagina vergelijken we cryptoexchanges, dit zijn websites waar je cryptovaluta zoals bitcoin kan aanschaffen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...